2024. március 19., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 06. 18.

Témák:

– Emlékezet és elvágyódás címmel nyílt időszaki kiállítás a Kohán Képtárban. A tárlat magyar és román kortárs képzőművészek alkotásait mutatja be, a kiállított művek a gyulai származású Hunya György magángyűjteményének részei.

– A katasztrófavédelem múlt évi tevékenysége mellett a megyei kórházak helyzetéről és a lakosság egészségi állapotáról informálódtak a képviselők. A napokban megtartott megyei közgyűlésen fontos napirendi pont volt az a felmérés, amit az önkormányzat készített a települések határon túli kapcsolatairól. Jelenleg 64 megyei településnek összesen 150 határainkon túli testvértelepülési kapcsolata van.

– Szebbé vált Gyula a közelmúltban a város valamennyi településrészén megrendezett virágosztás révén. A városházán a munkában résztvevő önkénteseket jutalmazták.

– A Békés Megyei Levéltár is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Szombaton este a gyulai intézményben többek között levéltárpedagógiai foglalkozások várják az érdeklődőket.

– Gyulai siker született a rendőrségi helyszínelők Orosházán megrendezett, megyei versenyén.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 12.

Témák: – Hatan kaptak elnöki elismerést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából megrendezett …