2024. március 29., péntek
FONTOS

Bajorországban a Godspellt, Szegeden a passiót játszották

A Liget Társulat – amelynek Thorday Attila plébános a produkciós vezetője– a müncheni Magyar Katolikus Egyházközség és az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió meghívására márciusban Német­országban turnézott a Godspell című musicallel.

A Godspell klasszikus broadwayi musical, a fiatalok istenkereséséről szól. Irodalmi alapja Máté és Lukács evangéliuma, zenei ihletője pedig – ahogy a cím is utal rá – az afroamerikai egyházi muzsika. A mű Jézus és Júdás konfliktusát állítja középpontba, az ő harcuk készteti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. A musicalhez 2011-ben komponált Beautiful city című dal a Liget Társulat előadásában hallható elsőként magyarul.

A program házigazdái Merka János és Csibi Sándor plébánosok voltak, a müncheni előadás díszvendége pedig Spiller Krisztina, a helyi magyar főkonzulátus magyar közösségekkel való kapcsolattartásért felelős diplomatája volt. A szegedi társulat elő­adását március 2-án Münchenben, március 4-én pedig Augsburgban láthatta a németországi magyar közösség.

A Liget Társulat a turnéról hazatérve sem pihent, ugyanis március 31-én, nagyszombaton a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában újra láthatták az érdeklődők az Akinek meg kell halnia című előadásukat, azaz a IV. Szegedi Passiójátékot. Nikosz Kazantzakisz művét Keserű György piarista szerzetes adaptálta, aki az elő­adásban is szerepelt mint Grigorisz atya.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …