2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyulán versenyeztek a legjobb erdészek

 

Szerda délután, Városerdőn nyitották meg az Év erdésze versenyt, melyre Magyarország valamennyi állami erdőgazdasága delegált egy-egy jól felkészült szakembert, de Erdélyből is érkeztek versenyzők. Szerdán a lövészetet bonyolították le, csütörtökön előbb az erdei iskola falai között folytatódott a program elméleti feladatokkal, majd a terepre indultak az erdészek.

A következő felvételek már a csütörtöki versenyen készültek, itt rönk és sarang számbavétel volt a feladat. Erre a feladatra kétszer öt percet kaptak a versenyzők. A helyszínek között a versenyzőknek egy térkép segítségével kellett eljutniuk a különböző állomáshelyekre. A somogyi Kaszó Zrt-től érkezett Gallai Richárd ottjártunkkor az állományleírást végezte, 20 perc alatt a körbekerített területen kell megállapítani a fafajokat, azok eredetét és az elegyarányt.

Az erdészeti verseny a pénteken kezdődő, Országos Vándorgyűléshez kapcsolódik. Ilyen eseményt az elmúlt másfél évszázadban nem rendeztek Békésben – mondta Spiegel Endre, a DALERD Zrt. vezérigazgatója.

A vándorgyűlés programjai pénteken kezdődnek Gyulán, e rendezvény keretében hirdetik majd ki az erdészeti verseny végeredményét is.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …