2024. április 16., kedd
FONTOS

Információs táblákat helyeznek ki több helyszínen a Körös mentén

A balesetek, tragédiák megelőzése érdekében a hajózás és a fürdőzés szabályaira hívja fel a figyelmet az a tábla, melyet csütörtök délután helyeztek ki Doboz-Szanazugban, a szabadstrandon. A vízi közlekedés szabályait és a fürdőzésre vonatkozó előírásokat tartalmazó Közlekedés a Körösön információs táblákat készíttetett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

A helyszíni sajtótájékoztatón kiemelték, a hajókkal, vízi járművekkel közlekedők legyenek tekintettel a fürdőzőkre. Csónakot, vízi sporteszközt csak az vezethet, aki elmúlt 14 éves, tud úszni és kellő gyakorlata van, illetve ismeri az adott folyó, tó sajátosságait. A kötelező felszerelések a biztonságot szolgálják. Az információs táblán többek között olvasható az is, hogy elindulás előtt ellenőrizni kell, hogy van-e a csónakban, hajóban evező, működő lámpa, mentőmellény, illetve olyan edény, amivel a vizet ki lehet merni a csónakból. Emellett a kikötéshez szükség van kötélre vagy láncra.

A táblák részletesen tartalmazzák a hajózással, illetve a fürdőzéssel kapcsolatos jogszabályi előírásokat és biztonsági szabályokat. A rendőrség Doboz-Szanazug mellett további öt helyszínen, a szanazugi fürdőhely gyulai oldalán, Gyula Városerdőn, Békésen, Köröstarcsán és Gyomaendrődön kikötőkben, szabadstrandokon helyez el a napokban információs táblákat.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …