2024. április 23., kedd
FONTOS

55. évadát kezdte meg a Gyulai Várszínház

Ravel hegedűre és csellóra írt szonátájával kezdődött a Fesztiválakadémia zenészeinek koncertje szombat este a várszínház kamaratermében. A komolyzenei hangversennyel a teátrum a következi napi évadnyitóra készült.

Ezeken a felvételeken már a vasárnap este a tószínpadhoz érkező közönség látható, itt nyitották meg a Gyulai Várszínház 55. nyári évadát. Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta, a gyulai nyári színház jelentős hagyományt képvisel a magyar színjátszáson belül. Kovács József országgyűlési képviselő a megnyitón kiemelte, a várszínház hagyományának része az is, hogy nyáron az ország legkiválóbb színészei játszanak itt.

Gyula ma már nem képzelhető el várszínház nélkül – hangsúlyozta Görgényi Ernő. A polgármester hozzátette, a teátrum ugyanakkor az elmúlt 55 évben túllépett a város keretein.

A beszédek után a hagyományokhoz híven Erkel Ferenc zenéjének kíséretében felvonták a teátrum lobogóját a gyulai vár falára, majd a téglaerődből leadott ágyúlövések jelezték, hogy hivatalosan is elkezdődött az 55. nyári évad.

A megnyitót követően a Tószínpadon kezdetét vette a szezon első előadása, Vidnyánszky Attila rendezésében a Körhintát mutatták be, hétfőn pedig kezdetét vette a Székely János Napok

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …