2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyulán tanácskoznak a vizes szakmák képviselői

Szerda délelőtt megérkezett a művelődési központ színháztermébe az idén 101 éves Magyar Hidrológiai Társaság zászlaja, ezzel kezdetét vette a vízzel foglalkozó szakemberek gyulai tanácskozása.
Köszöntőjében a víz, és az azzal foglalkozó emberek munkájának jelentőségét hangsúlyozta Rákóczi Attila, a kormányhivatal főigazgatója.
Görgényi Ernő gyulai polgármester arról beszélt, hogy a város és a víz kapcsolata a történelem során elválaszthatatlan volt egymástól, a Körös még a mai városképen is nyomot hagyott, egyedi jelleget biztosítva Gyulának. A több napon át tartó országos vándorgyűlés programjai során a szakemberek mintegy 170 előadáson vehetnek részt, ezek 12 szakmai szekciót ölelnek fel, és a jövő legnagyobb kihívásaival is foglalkoznak.
Az esemény alkalmat teremtett arra, hogy a szakemberek a területükön elért eredményeket a szélesebb szakmai közvélemény előtt is megméressék. A gyulai vízügyesek számára jó lehetőség, hogy a nagy múltú társaság révén két évtized után újra itt folyik a tanácskozás.
A tanácskozás során nagy hangsúlyt kapott a vízminőség kérdése és a vizes élőhelyek védelme.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …