2024. április 25., csütörtök
FONTOS

„Ne abban segítsék a keresztényeket, hogy elvándoroljanak, hanem abban, hogy maradjanak!”

II. Tavadrosz kopt ortodox pátriárka arra kérte az Egyesület Királyságban működő Szükséget Szenvedő Egyház (Aid to the Church in Need) keresztény segélyszervezetet, hogy segítsék a keresztényeket abban, hogy a Közel-Keleten maradhassanak.

A kopt ortodox egyház vezetője a nemzetközi segélyszervezet brit nemzeti igazgatóját, Neville Kyrke-Smith-t fogadta március 20-án Kairóban. A találkozón a pátriárka arra kérte a segélyszervezetet, hogy „támogassa a keresztények jelenlétét ebben az országban és a Közel-Keleten”. Szerinte „a keresztények jelenléte létfontosságú”, mert „tompító” szerepet töltenek be a Közel-Keleten a szunniták és a síiták között. „Ne abban segítsék a keresztényeket, hogy elvándoroljanak, hanem abban, hogy maradjanak” – fogalmazta meg egyértelműen II. Tavadrosz. „Mindenkinek stabilitásra van szüksége, és ez a keresztények jelenlétével érhető el” – fűzte hozzá.

A Szükséget Szenvedő Egyház segítségével több templom és kolostor épült újjá Egyiptomban, miután szélsőségesek lerombolták azokat 2013-ban, Mohamed Murszi elnök bukását követően. A szervezet emellett az ifjúsági munkát és a papokat is támogatja az országban. A segélyszervezet az iraki keresztény közösség fennmaradását is segíti, többek között az Iszlám Állam terrorszervezet által a ninivei síkságon lerombolt települések felépítésével.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …