2024. április 20., szombat
FONTOS

Erősödött a kormányhivatal társadalomszervező szerepe

 

Jelentős személyi és szervezeti változásokra került sor a megyei kormányhivatal életében tavaly – emlékeztetett a kedd délutáni, békéscsabai sajtótájékoztatón a július elsejével ismét kormánymegbízotti kinevezést kapó Takács Árpád. Elmondta, 700 határkört csoportosítottak át a járásokhoz, csökkent a kormányhivatal létszáma, főosztályok száma, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatal pedig sikeresen betagolódott a kormányhivatali rendszerbe. Növelték a hatóságok reagálóképességét, és négy pilléren nyugvó, erős társadalmi bázist építettek, erősítették a társadalomszervező funkciót.

Az elmúlt időszakkal kapcsolatban a kormánymegbízott elmondta, 2017-ben összesen 1 millió 220 ezer ügyfél fordult meg a 89 szervezeti egységük valamelyikénél. Tovább csökkent az álláskeresők száma, a 2011-es 30 ezer emberhez képest most már 10 ezernél is kevesebben vannak a megyében.

Takács Árpád a jövővel kapcsolatban azt mondta, a foglalkoztatás, a család és a biztonság határozza meg a tevékenységüket.

Hamarosan a békéscsabai vasútállomáson és Mezőhegyesen is nyílik kormányablak, ezekkel 16-ra emelkedik a számuk a megyében. A kormánymegbízott fontos célként határozta meg az elektronikus közigazgatásra való áttérést, és azt, hogy minden esetben az ember álljon a középpontban.

A sajtótájékoztató után Krizsán Anett igazgató mutatta be a kormányablak buszt, melyen az ügyek jelentős része a megye bármelyik településén elintézhető.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …