2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Egyéves a Forráspont Lelkigondozó Szolgálat

A Szent Imre Szakkollégium és a Világi Apostolok Közösségének köszönhetően létrejött szolgálat 2017 áprilisa óta működik Szegeden.

A mentálhigiénés segítséget nyújtó díjmentes szakszolgálat egyetemisták és fiatal felnőttek számára 18–30 éves korig nyújt segítséget.

A lelkigondozói misszió kimondottan fókuszál a családra, a fiatalok családi életre való felkészítésére. Olyan biztonságos és bátorító közeget nyújt, amelyben minden fiatal felnőtt, megtapasztalhatja, hogy nincsen egyedül. A szolgálat fő tevékenysége az egyéni kísérés, mely személyenként maximum öt­alkalmas találkozássorozatot foglal magában. Az első év során 61 fiatal kért ilyen jellegű kísérést, és a tapasztalat az, hogy 90 százalékuk mind az öt alkalomra eljön, motivációjuk igen erős.

Az egyéni kísérésben az alábbi főbb területeken jelennek meg életvezetési vagy krízisre utaló témák: szülőkről való leválási nehézség/konfliktus, párkapcsolati problémák, identitással összefüggő kérdések, szorongás, stressz, teljesítménynyomás és tanulmányi nehézségek, általában pályaorientációs bizonytalanságokkal. A családterápián tizennégy, a Gál Ferenc Főiskolával közösen szervezett párkapcsolati és családkurzuson pedig közel száz fő vett részt. A Mindennapi pszichológia tantárgy keretében megvalósuló kezdeményezés témái között szerepel az önismeret, kommunikáció a (pár)kapcsolatokban, konfliktuskezelés, életeseményeink és ezek hatása a családi életre, szerelem, felnőtté válás, családtervezés és karrier.

A szolgálat keretein belül mentálhigié­nés szakemberek és lelkipásztorok várják a jelentkezőket.

Elérhetőség:

Forráspont Lelkigondozó Szolgálat

6720 Szeged, Dugonics tér 12.

forraspontszeged@gmail.com

www.facebook.com/forraspontszeged

+36 20 368 9412

www.forraspontszeged.hu

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …