2024. április 24., szerda
FONTOS

Szeptembertől már felújítva várja a gyerekeket a Dürer suli

Hosszú évek óta nem esett át jelentős változáson az 1960-as években épült, Gyulai Dürer Albert Általános Iskola. Az épületet 1986-ban bővítették egy új szárnnyal, majd 2006-ban – szintén pályázat segítségével – akadálymentesítették az épületet. A nemrég elnyert pályázat segítségével azonban a Dürer mostmár kívülről, belülről teljesen megújulhat.
A projekt közvetlen célja, a mindennapos testnevelés megtartásához korszerű, modern tereket és eszközöket biztosítsanak, nyelvlaborokat alakítsanak ki, valamint fejlesszék a közösségi tereket.


Ugyanezen pályázatoknak köszönhetően jelenleg tizenhárom Békés megyei közoktatási intézményben kezdődhettek el felújítási munkálatok. A Gyulai Dürer Albert Általános Iskola Szent István utcai épületénél június 18-án kezdődött el a munka.

A munkálatok az ütemezésnek megfelelően haladnak, így az összes régi burkolatbontás megtörtént, jelenleg már csak a földszint néhány helységében folyik az aljzatbetonozás. A kivitelezők szerint a nagyobb munkálatok befejeződnek szeptemberig, így a tanévkezdés zavartalanul indulhat az iskolában.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …