2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Fejlődést hozhat a térségnek a Kétegyházi Gazdakör

A gazdakörök amolyan alappillérei azoknak a hozzáértést, a hagyományt és a vidékfejlesztést magukban foglaló tevékenységeknek, melyeket a kormányhivatal is célként tűztek ki maguk elé – mondta hétfő este Kétegyházán Takács Árpád kormánymegbízott.

A település polgármesteri hivatalában alakult meg a helyi gazdakör, ez alkalomból Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egy település fejlődéséhez a gazdakör sokat hozzá tud tenni. Kalcsó Istvánné polgármester nemcsak Kétegyházát mutatta be a jelenlévőknek, hanem arról is beszélt, hogy a helyi értékekre építve képzelhető el a nagyközség fejlődése.

A gazdakör elnökének az alapító tag Rákóczi Attilát, a kormányhivatal főigazgatóját választották meg. Ő azt mondta, egy ilyen szervezet nemcsak a tagok számára kínálja a fejlődés lehetőségét, hanem az egész település számára. Jakab István, a MAGOSZ elnöke az érdekképviselet megerősödésének fontosságát emelte ki.

A Kétegyházi gazdakör 19 emberrel alakult meg, de nyitottak mások felé is, sőt várják a további jelentkezőket a minél szélesebb körű összefogás megvalósítása érdekében.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …