2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 08. 09.

Témák:

– A tavalyihoz képest kevesebb vendég látogatott a június-júliusi időszakban a Gyulai Várfürdőbe. Ezt a kiesést az év első öt hónapjának erősebb adatai ellensúlyozzák. A létesítmény idén is versenyben van az „Év fürdője” címért, a hírek szerint a tavalyi bronzérem után Gyula az első öt hely valamelyikén végezhet.

– Újszerű kezdeményezésként utcai padlómatricákkal hívják fel a figyelmet a gyulai kiállítóhelyekre. Ezekkel arra is megpróbálják felhívni a figyelmet, hogy a városban nincsenek nagy távolságok, vagyis könnyen és gyorsan el lehet sétálni bármelyik múzeumi egységbe.

– Két locsolókocsival napi 12-12 órában öntözik Gyula közterületen lévő növényeit. Egy nap legalább 40, de inkább 50 ezer liter vízzel frissítik, éltetik a virágokat, facsemetéket. A Közüzemi Kft emellett két párakaput üzemeltet a városban, az egyik a Harruckern, a másik a Kossuth téren található.

– Több, mint 500 gyulai németet vittek el kényszermunkára a második világháború után. A közelmúltban megrendezett eseményen a hazatérés évfordulójára emlékeztek.

– Lakossági bejelentést követően két határsértőt fogtak el a rendőrök augusztus 8-án, szerdán a Lőkösházát Elekkel összekötő út közelében. A magukat iráninak valló férfiak Románia felől érkeztek, az államhatárt illegálisan lépték át.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …