2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jelnyelven segítik a hallássérülteket

Egy jelnyelvi képzésnek köszönhetően immáron a Békéscsabai, a Gyulai, a Gyomaendrődi, illetve az Orosházi Járási Hivatalban, de a Békés Megyei Kormányhivatalban is – szükség esetén – jelnyelvi képzettséggel felvértezett szakember segítheti a fogyatékkal élő: hallássérült embertársaink ügyintézését – írta a megyei kormányhivatal facebook oldala. Közülük négyen, a járási hivataloknál dolgozó kollégák, ráadásul az ügyfelek által leginkább látogatott kormányablakokban teljesítenek szolgálatot.

A jelnyelv A1-A2 szintű képzettséget biztosító tanfolyamot a dél-alföldi régióban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal koordinálásával, a budapesti székhelyű Hallatlan Közhasznú Nonprofit Alapítvány bonyolította le.

– Becsülendőnek tartom és csodálom a szociális érzékenységüket, sérült embertársaink iránt tanúsított empátiájukat és a Békés Megyei Kormányhivatal nevében köszönetemet, valamint őszinte nagyrabecsülésemet szeretném kifejezni önöknek – hangsúlyozta a tanúsítványok ünnepélyes átadását megelőzően már szóban Rákóczi Attila főigazgató, aki – stílszerűen – jelnyelven üdvözölte a képzést sikeresen abszolváló állami tisztviselőket.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …