2024. április 24., szerda
FONTOS

Reményekkel várják a bajnokságot a grosicsos csapatok

Javában zajlik a felkészülés az augusztus végén kezdődő bajnokságra a Grosics Akadémia csapatainál.

A legnagyobb változást az jelenti, hogy a szegedi és a gyulai utánpótlás együttesei egységesen Szeged-Grosics Akadémia néven lépnek majd pályára. A két egyesület mostmár egy, de továbbra is különböző, szegedi és gyulai telephelyen működik.

A képeken látható U19-es csapat tagjai a kiemelt, országos NB II-es bajnokságban lépnek majd pályára. Itt olyan csapatok lesznek az ellenfeleik, mint a Videoton, az UTE vagy a Paks.

Az együttest irányító vezetőedző, Kovács Rudolf azt mondta, hogy a 25 tagú keret megteremti azt a versenyhelyzetet, mely fontos a játékosok fejlődésében. Minden poszton van legalább két ember, így mindenkinek meg kell harcolnia azért, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba.

A Szeged-Grosics Akadémia gyulai csapatai közül a 14 és a 15 évesek Kiss János és Takács László vezetésével várhatóan a dobogós helyekért küzdenek majd az NB II délkeleti csoportjában. A 16-os, 17-es és 19-es korosztály a kiemelt bajnokságban bizonyíthat.

A bentmaradás kivívása a papírforma szerint nem jelenthet gondot, jó esetben pedig akár a 8 csapatos NB I-be való feljutás sem tűnik távolinak.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …