2024. április 24., szerda
FONTOS

Szeged-Grosics Akadémia – Szekszárdi UFC 0-1

Két, erősebb együttes elleni vereséggel kezdte a fehérben játszó Szekszárd az NB III-as bajnokság Közép csoportját, míg a házigazda Szeged-Grosics Akadémia mindkét mérkőzését megnyerte, így egyértelmű esélyese volt a hétvégi bajnokinak.

Ennek megfelelően a hazai gárda támadott többet, a 3. percben Pászka próbálkozott, nem sokkal később a túloldalon Csigi belsőzött mellé. A 10. percben Máté János keverte meg a tolnaiak védelmét, de a kapus hárított. Egy perc múlva Cigan húzott befelé, majd lőtt a visszacsel után, de Lékai védte a megpattanó lövést.

A 31. percben közel járt a vezetés megszerzéséhez a Szeged, a meginduló Hegedűs Cigannal kényszerítőzött, az érkező Máté lövése azonban elakadt a kapusban. A félidő végén a szekszárdi Fejes került helyzetbe, de lövése a kapufán csattant.

A második félidőben a Szekszárdé volt az első helyzet, Budai Dávid fejese kevéssel kerülte el a kaput, a túloldalon Pászka lövése ment mellé.

Egy óra játék után Pászka beadását követően Germán fejelt fölé, egy perc múlva utóbbi passzát Máté lőtte kapura, Lékai viszont ismét a helyén volt. Hamarosan újra Máté veszélyeztetett, szabadrúgása azonban fölé szállt, majd Cigan éles szögből leadott lövése ment mellé.

A 76. percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést a Szekszárd, egy hosszú átadással Dombi lépett ki, és egy szóló után a kapuba helyezett. A Szeged azonnal próbált egyenlíteni a betömörülő vendégek ellen, azonban nagyobb helyzetig nem jutott a csapat, így a tolnaiak meglepetésre 1-0-ra nyertek.

A Szeged-Grosics szombaton a Rákosmente otthonába látogat, a következő hazai mérkőzést a gárda szeptember másodikán, a Taksony ellen játssza.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …