2024. március 29., péntek
FONTOS

Véget ért a Történelmi Íjász Világbajnokság Gyulán

Vasárnap ért véget a Történelmi Íjász Világbajnokság Gyulán. Az utolsó napon már csak a döntő fordulók zajlottak.

A délelőtt folyamán több kategóriában az országos bajnokságnak is helyet adott a várkert. Itt hat különböző távolságon lévő célt kellett a résztvevőknek eltalálniuk, hat körön keresztül. A modern történelmi íj veterán férfi kategória országos bajnoka a móri Marton Imre lett, aki elmondta, a 3D-s állatcélok voltak számára a legnehezebbek.

A délelőtti, országos bajnokság résztvevői a versenyt követően a várban vehették át az érmeiket. A díjátadót követően folytatódott a verseny a várkertben, itt már a világbajnoki címek megszerzése volt a cél.

A több, mint háromszáz fős mezőnyben, kategóriánként 6 íjász között dőlt el, ki állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A soproni Kovács Zsolt két évvel ezelőtt világbajnokként zárta a világbajnokságot, azóta már tavaly az Európa-bajnoki címet is megszerezte. Az idei hat versenynap végén a természetes alapanyagú íj kategória, történelmi szakág világbajnoka ismét Kovács Zsolt lett.

A történelmi világbajnokságon kívül egy történelmi céltávlövő, és egy történelmi távlövő világbajnokságnak is helyt adott Gyula.

A versenyzők szerint a Gyulán rendezett világbajnokság méltó volt a történelmi íjászat által képviselt értékekhez.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …