2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Zánka kicsiknek és nagyoknak

Az Erzsébet-táborok szervezőivel való együttműködés jegyében az elmúlt évekhez hasonlóan ezévben is sok-sok nehéz sorsú gyerek juthatott el a Balatonra. Újdonság, hogy idén már a családok együtt is eltölthettek egy-egy hosszú hétvégét Zánkán.

Tavasszal és nyáron több turnus indult, melynek révén szegedi családok is csatlakozhattak az ország minden tájáról érkezett táborozókhoz. A rászoruló vagy speciális igényű gyermekeket nevelő családokra mindössze az útiköltség hárult, de a tó északi partján található valamikori úttörővárosban, a mai nevén Szent Erzsébet Üdülőközpontban már nemcsak teljes ellátásban, hanem odafigyelő gondoskodásban is részük volt.

Tóthné Csompilla Márta a szeged-alsóvárosi plébániaközösségből arról számolt be, hogy házastársával és három tizenéves gyermekükkel nagyon nehezen mozdulnak ki otthonról, részben azért, mert legkisebb gyermekük speciális diétára szorul. Ily módon valódi kikapcsolódásra már régen nem nyílt lehetőségük. Külön öröm volt számukra a gazdag és változatos programkínálat, melyek lehetőséget biztosítottak, hogy kicsik és nagyok egyaránt módot találhattak a színvonalas kikapcsolódásra.

Koncertek, állatsimogató, kalandpark, sportolási lehetőség, különleges járművek bemutatója és sok más érdekes elfoglaltság várta az érdeklődőket, de lányoknak és fiúknak külön „testre szabott” kézműveskedés (gyöngyfűzés és fafaragás) is elérhető volt.

A vasárnapi szentmisét Écsy Gábor atya, a Karitász országos igazgatója mutatta be.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …