2024. március 29., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 09. 04.

Témák:

– Erkel Ferenc eddig ismeretlen kézirata került a gyulai Erkel Ferenc Múzeum tulajdonába – jelentették be kedd délelőtt. Az 1849-es, Marczibányi Mária emlékkönyvébe került bejegyzés egy tíz szólamból álló, rövid zeneművet takar, mely ritka kincsnek számít.

– Egy év szünet után újra rangos tereprali versenyt rendeznek Gyulán – hangzott el a kedd délelőtti, városházi sajtótájékoztatón. A jövő hétvégi viadal központja ismét a Vértanúk útja lesz, de számos nézői pontot alakítanak ki majd külterületen is.

– Megrendelte a gyulai önkormányzat azt a 45 vadgesztenyefát, melyeket november közepétől ültetnek ki a Béke sugárúton. Gyula egyik jellegzetes és jelentős településképi eleme a legendás fasor, mely helyi védelem alatt áll.

– Már tavaly olyan családoknak próbált segíteni az iskolakezdés előtt a Regionális Wellness Egyesület, melyek számára ez az időszak nehézségeket okoz. Idén is megrendezték a ‘vegyél eggyel többet’ akciót, ahol programokkal várták a kisiskolásokat, hogy jó hangulatban kezdődjön a szeptember.

– Sarkad külterületén, 9 óra körül egy személygépkocsi hátulról nekiütközött egy másik autónak. A balesetben mindkét járművezető könnyebben megsérült.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …