2024. április 24., szerda
FONTOS

Újra tereprali versenyt rendez Gyula

Egy év kihagyás után, szeptember 14-16. között újra vendégül látja a hazai tereprali bajnokság és a Közép-európai Zóna Bajnokság mezőnyét Gyula városa – jelentették be a kedd délelőtti sajtótájékoztatón.

A HOFEKA Kupa össztávja több mint 600 kilométer, amelyből több mint 330 kilométer lesz a mért szakasz. A szervizparkot ismét a Vértanúk útján állítják fel, így az érdeklődők testközelből is megcsodálhatják az induló autókat, kamionokat, motorokat, quadokat és a sportág feltörekvő új kategóriáját, a side-by-side járműveket.

A versenyen a hazai versenyzők mellett a régió legjobbjai is rajthoz állnak. Az útvonal egyelőre titkos, azt csak egy órával a rajt előtt kapják meg a versenyzők. Az viszont tudható, hogy több környékbeli település is érintett lesz, így például Kötegyán. A kisebb települések számára jó lehetőség egy ilyen verseny, hiszen megpezsdül az élet a faluban – mondta Sarkadkeresztúr polgármestere, Bakucz Tibor. Az elmúlt évtizedben – bár egy-egy évben elmaradt a tereprali verseny – ez a küzdelemsorozat szinte hozzánőtt Gyulához – derült ki Görgényi Ernő polgármester szavaiból.

Jövő péntek délután egy rövid prológgal hangol a mezőny a hétvégére. Szombaton és vasárnap négy-négy szelektív szakaszt teljesítenek a versenyzők, melyek között szombaton és vasárnap is 11 óra körül térnek vissza a járművek a szervizparkba. A díjkiosztóra szintén a Vértanúk útján kerül sor vasárnap délután 16 óra 30 perckor.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …