2024. április 19., péntek
FONTOS

Nőtt a gyulai kiállítóhelyek látogatottsága

Nemhogy nem csökkent, hanem időarányosan nézve még nőtt is a gyulai Almásy kastély látogatószáma 2018-ban.

Az épület megnyitásának évében bőven a várt létszám felett tekintették meg a múzeumot, így jó esély volt rá, hogy 2017-ben kevesebben váltanak belépőt. Nem ez történt, ahogy idén sem következett be visszaesés – derült ki Dombi Ildikó ügyvezető szavaiból, aki a 3Témában adott tájékoztatást a legfrissebb adatokról.

Arányaiban nagyobb, a létszámot tekintve kisebb mértékben nőtt a látogatók száma az Erkel házban, a Ladics házban és a Kohán képtárban. A gyulai vár továbbra is csúcsra jár, noha azt már nemcsak a szakemberek tudják, hanem az egyszerű látogatónak is feltűnik, hogy jelentős különbség van az Almásy kastély és a vár kiállításának színvonala között.

Dombi Ildikó a műsorban jelentette be, hogy sikerrel szerepelt pályázatuk a Kubinyi Ágoston programban. Ennek célja a vár interaktív fejlesztése. Eredetileg 20 millió forintra pályáztak, de 10-et kaptak, így most át kell dolgozniuk az eredeti terveket.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …