2024. április 19., péntek
FONTOS

Pályaválasztási diáknaptár segíti a nyolcadikosokat

A kamara által átadott diáknaptár a klasszikustól eltérő, ugyanis a pályaválasztásban segíti a tanulókat. A naptár oldalain feltüntetett időpontok és események hétről-hétre emlékeztetik a gyerekeket arra a feladatra, arra a nehéz döntésre, ami előtt állnak. A diáknaptárban emellett különböző pályaválasztási irányokról és a szakképzési irányvonalakról is tájékozódhatnak a fiatalok.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ilyenkor fontos megvitatni a lehetőségeket otthon a szülőkkel, családtagokkal. Sokan gondolják úgy manapság, hogy a gyerekek számára hasznos lehet valamilyen hiányszakma választása, tehát szakgimnáziumba vagy szakképzésre jelentkezni, ugyanakkor a végzősök körében még mindig vonzóbb a gimnázium.

Fontos ügyelni arra, hogy a döntés előtt álló gyerekek ne csak a “világba” tanuljanak tovább, amit esetleg később megbánnak, mert olyan irányt választottak, amit nem is szeretnek, csak erre beszélték rá őket. Fontos, hogy a tanuló saját döntése szülessen meg a pályaválasztásáról, a szülők tanácsait megfogadva.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …