2024. március 29., péntek
FONTOS

Az egyenlőség jegyében bowlingoztak

Magyarországon körülbelül 300 ezer értelmi fogyatékos ember él. A hétköznapi életben számukra az egyik legfontosabb kikapcsolódási és szórakozási lehetőség a sport. Ennek érdekében szervez Békéscsabán bowling versenyt immár 4. éve a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség a Harruckern Sport Egyesülettel karöltve.

Ezen a napon az egészen kezdő gurítók is találkozhattak a sportággal, ugyanakkor olyanok is voltak, akik már hosszú évek óta bowlingoznak. A résztvevő fiatalok között olyan sportolók is akadtak, akik speciális olimpiai résztvevők. A 4. esélyegyenlőségi bowlingozásra több megye településeiről érkeztek. A szolnoki egyesület tagjai éppen a felkészülési időszakban jöttek Békéscsabára.

Minden sportágnak értékteremtő hatása van a közösségek számára. A sport talán a leghatásosabb eszköz arra, hogy segítse a hátrányos helyzetűeket abban, hogy könnyebben beilleszkedjenek a társadalomba. Többek között ezek is jellemzik ezt az eseményt, mondta Alt Norbert gyulai alpolgármester.

A versenyzők között olyan is akadt, aki már 12 éve bowlingozik, náluk, a haladók között igazi versenyhangulat alakult ki szerda délután.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …