2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Összesen több mint 20 000 virágot ültetnek el Gyulán

Közel 10 000 árvácska palánta gazdagítja ezentúl Gyula utcáit. A palánták elültetése után további 10 000 tulipánhagyma is kerül a virágpalánták közé. Az árvácskák már most is díszítik a város frekventált helyeit, ugyanis már virágoznak.

A virágok elültetésével nem fejeződik be a munka, hiszen ezek a növények komoly gondozást igényelnek ahhoz, hogy olyan képet mutassanak, amit a tervezéskor elképzeltek a szakemberek. A virágok elsősorban a lakosság elégedettségét igyekeznek elnyerni, ugyanakkor turisztikai szempontokat is figyelembe vették akkor, amikor arról döntöttek, hogy a város mely részein helyezzék el a palántákat.

A kiültetésekkel a cél az, hogy a város a legszebb képét mutassa az itt élőknek, valamint az ide látogató vendégeknek. A kétnyári virágok átvészelik a telet, így nem csak ősszel mutatnak szépen, hanem tavasszal és nyáron is gondoskodnak arról, hogy Gyula közterületei minden más városéval összehasonlíthatatlanok legyenek.

Nézze meg ezt is:

A nyugdíjas közösségek ereje

A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete. Egykor alapítótagként, …