2024. április 19., péntek
FONTOS

Kárpát-medencei írók, költők lépnek színre Gyulán

“Színre lép az irodalom!” Ezzel a címmel rendezték meg immáron második alkalommal az Előretolt Helyőrség Szabadegyetemét Gyulán.

A péntek délután a művelődési ház 104-es termében kezdődött három napos rendezvény első előadása az “Anyám, a nyolcadik kerület!’ volt. Ez Pál Dániel Levente Az Úr Nyolcadik Kerülete című kötete nyomán készült. A művet Vida Péter Karinthy-gyűrűs színművész előadásában vitték színre.

A három nap során Kárpát-medencei írók, költők jelennek meg a városban.

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Kft a fiatal, kortárs irodalmat igyekszik eljuttatni az ország különböző pontjaira és határon túli, magyarlakta területekre. A magyar nyelvű irodalmi tehetséggondozás ügyét felvállaló szervezet 240 új kötetet adományozott Gyulának. Ezzel nem csupán az általuk képviselt kortárs irodalom népszerűsítését igyekeznek biztosítani, de a gyulai irodalombarátok táborához is szeretnék közel hozni a magyar nyelvű irodalom legújabb teljesítményeit.

A három napos rendezvényen tartanak egy Faludy György-est is, melyet Földes László Hobo, Kossuth-díjas előadóművész mutat be.

A program zárásaként, szombaton Ferenczi György és a Rackajam koncertjét láthatják az érdeklődők, ahol Petőfi Sándor, József Attila, Ady Endre, valamint Gérecz Attila verseit zenésítik meg.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …