2024. március 29., péntek
FONTOS

Békés megye a Temesvári Magyar Napokon

A Békés Megyei Önkormányzat és a Békés megyei Tourinform iroda közösen képviselete megyénket a III. Temesvári Magyar Napok keretében szervezett turisztikai kiállításon, Temesváron.

A rendezvény az itt élő és elszármazott magyar családok, civil szervezetek, intézmények, vállalkozók és művészek közös eseménye, amely ebben az évben először négynapos színes programkínálattal várta az érdeklődőket.

Idén már több mint 30 000 látogató volt kíváncsi a harmadik alkalommal megszervezett Temesvári Magyar Napok rendezvényre, amely nemcsak a bánsági város magyarságát, de a környékbeli más nemzetiségűeket, a románságot is megszólította.
Ebben az évben első alkalommal Békés megye bemutatására is lehetőség nyílt Temesvár főterén – köszönhetően Tamás Péter konzul úr és a Várbástya Egyesület meghívásának.

A Békés Megyei Önkormányzat kollégái, Torzsa Barbara és Petrovszki Gyöngyi nem csak megyei turisztikai kiadványokkal várták az érdeklődőket, hanem a Békés Megyei Értéktárban szereplő értékek, a gyulai kolbász és a békési szilvalekváros papucs, valamint a különleges
„viharsarki” házi készítésű szörpök kóstolójával is. A Békés megyei sátorba látogatók örömmel fogadták a kiadványokat és az ajánlatokat, néhányan közülük konkrét kérdéssel fordultak a kiállítók felé, akik készséggel válaszoltak és naprakész információval szolgáltak.
Az érdeklődőket Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is várta, aki tárgyalásokat folytatott helyi szakemberekkel a lehetséges turisztikai együttműködésekről. Békés megye és a megyében működő fürdők komoly vonzerőt jelentenek a román turistáknak. Megyénk mellett a résztvevők között volt Bács-Kiskun megye, Szeged, Makó és Mórahalom is.

A Békés megyei megjelenésben tíz partnerszervezet: a gyulai, a békéscsabai, az orosházi, a szarvasi, a gyomaendrődi, valamint a füzesgyarmati Tourinform irodák, a Hőforrás Üdülőszövetkezet, a Super Invest Kft. (Corvin és Aqua Hotel), a Gyulahús Kft. és nem
utolsósorban Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület működtek közre.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …