2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 10. 08.

Témák:

– Egy korszak lezárult, ezért a szabadságharc mártírjai nem hiába vállaltak áldozatot – hangsúlyozta Gyulán Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. Az október hatodikai, ünnepi megemlékezésen azt mondta, az egykori hősök példája nyomán fontos, hogy ma is kiálljunk Magyarországért.

– Johannes Brahms Magyar Táncaiból rendeztek négykezes zongoraversenyt október hatodikán, a városháza dísztermében. Az eseményt szervező Erkel társaság elnöke, Somogyvári Ákos azzal indokolta az aradi vértanúk napján meglepőnek tűnő választást, hogy a magyar történelem egyik leggyászosabb napján a zene eszközével szeretnének egyfajta fel oldást adni.

– Péntek este, a Kossuth térről indult a Megvilágosodás napjának kerékpáros menete. Az eseménnyel a helyes közlekedésre, a megfelelően felszerelt kerékpárok fontosságára hívták fel a figyelmet.

– Az utolsó helyezett, gondokkal küzdő Hódmezővásárhely együttesét fogadta a bajnoki címre pályázó Szeged-Grosics Akadémia az NB III-as bajnokság vasárnapi fordulójában. A hazai együttesnek mindenképpen nyernie kellett, mert az előző két fordulóban a Paks és a Kecskemét ellen is pontokat veszített.

– Finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében, egy személygépkocsiban. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 15.

Témák: – Péntek késő délután, a Százéves cukrászda udvarán tartott programismertető fórumon jelentette be Görgényi …