2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Fejlesztik az Északi Ipari Parkot Gyulán

Több, mint 84 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg az Északi Ipari Park infrastruktúra fejlesztése Gyulán – jelentették be a kedd délelőtt tartott helyszíni sajtótájékoztatón. A fejlesztés megvalósításához a gyulai önkormányzat további 2 millió forint többletforrást biztosít.

A Henyei úttól a Csikoséri sorig 189 méter hosszú és 5 méter széles aszfaltburkolatú út épül, mindkét oldalon süllyesztett szegéllyel. A Csikoséri soron 128 méteres szakaszon 3 méterrel szélesítik a meglévő burkolatot, és a meglévő út területén 5 darab kamion parkolót alakítanak ki. Erre azért volt nagy szükség, mert a járművek szabálytalanul állnak meg a Henyei út szélén.

A fejlesztés során a kamionforduló út elején lévő 4 lámpaoszlopot áthelyezik, a további szakaszon és a Csikoséri soron összesen 210 méteren közvilágítási kábelhálózat épül 6 betonoszlopra.

Az ipari park közbiztonságának növelése érdekében a vasúti átkelő után rendszámolvasásra alkalmas kamerát helyeznek el. A csatlakozó utcák – Csokonai utca és a Csikoséri sor – kereszteződéseibe egy-egy kamerát helyeznek ki. Ezen felül a Henyei út végén, a dűlő irányából érkező hátsó forgalmat is figyeli majd egy kamera.

Az ipari parkban a pályázatnak köszönhetően elérhetővé vált két területen az optikai földkábel. A rendszer kiépítésével más cégek számára is elérhetővé vált a nagy sávszélességű optikai hálózat.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …