2024. április 20., szombat
FONTOS

Szeged-Grosics Akadémia U17 – Gyirmót U17 1-2

Győzelmi reményekkel fogadta a hétvégén a zöld-fekete Szeged-Grosics Akadémia a sárgában játszó Gyirmót együttesét az NB II-es bajnokság 7. fordulójában.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, Bojtos Tamás lépett meg a vendég védők között, de lövését a kapus hárította. A válasz sem késett sokáig, egy hosszú labda után előbb Nagy Szabolcs védett bravúrral, majd a kapufán csattant a

Hamarosan újra a győriek kerültek helyzetbe, Gál Máté lépett ki a jobb oldalon, gól azonban ezúttal sem született, mert Nagy hárított. A 24. percben Orbán Balázs tesztelte a kapufát, majd fél óra játék után ismét Nagy Szabolcs bravúrjára volt szükség. A 34. percben már ő sem segített, Ominger Bence lövésével megszerezte a vezetést a Gyirmót. A félidő utolsó jelenete az volt, amikor Bojtosról pattant a kapu mellé labda.

A második játékrészben nagyobb erőket mozgósított az egyenlítésért a Szeged-Grosics, szinte egymást érték a hazai lehetőségek. Az 52. percben Lestyán labdájával Gidoui-Stadler lépett ki, lövése azonban mellé ment. Hamarosan újra ő próbálkozott, de a kapus védett. Hamarosan Bojtos Tamás előtt adódott lehetőség, a 67. percben pedig ismét ő került helyzetbe, de lövése fölé szállt.

A túloldalon Nagy Szabolcs is hárított egy ziccert, de a Grosics lendületben maradt, Bohák beadását Bojtos fejelte mellé.

Ezután az eset után a játékvezető a 88. percben kiállította a gyulai Bokros Bonifácot, vagyis úgy tűnt, innen már nem áll fel a csapat, azonban a 91. percben Bojtos beadása után Gidoiu-Stadler mégis kiegyenlített.
Az igazi csattanó azonban a legvégére maradt, a második félidőben keveset mutató Gyirmót Szabó Zalán 93. percben szerzett találatával a győzelmet is megszerezte.

A Szeged-Grosics ezen a hétvégén az Újpest otthonába látogat, utána a Szekszárd utazik Gyulár

 

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …