2024. április 19., péntek
FONTOS

A pályaválasztást segítik a Karácsonyiban

A Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban már régóta készülnek arra, hogy az ide járó diákok helyben, vagyis az iskolában vehessenek részt pályaorientációs előadásokon.

Ezt idén egy pályázatnak köszönhetően sikerült megvalósítani. Az iskolába a napokban külsős előadók érkeztek, akik bemutatták a diákok számára munkájukat, hivatásukat. A gyerekek tanulmányaik ezen részénél nagy döntés előtt állnak, ezért fontos, hogy alaposan átgondolják döntésüket. Ehhez hasonló, felelősségteljes döntést még kevesen hoztak, ezért fontos segíteni őket az akár ilyen rendezvényekkel is.

Október 13-án 8 órakor kezdődtek el az előadások, 9 órától pedig már a gyerekek választhattak az érdeklődési körüknek megfelelően, hogy melyik szakmáról vagy hivatásról szeretnének információkat hallani. Az egyik leglátványosabb elem a tűzoltóautó volt, a nap folyamán a rendvédelmi szervektől, valamint a katasztrófavédelemtől is érkeztek előadók.

Az elmúlt hétvégén közel 10 témában kaptak ismereteket a pályaválasztás előtt álló diákok, köztük például a digitális képszerkesztésről, webfejlesztésről, de akár a sorkatonai életről is.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …