2024. április 20., szombat
FONTOS

A felújított dénesmajori út elfogadhatatlan, elutasították a közútkezelő válaszát

A csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen az egyik legfontosabb téma rögtön az első interpellációban vetődött fel.

Az észrevételt Szabó Károly képviselő tette szóvá a nemrég felújított dénesmajori úttal kapcsolatban, valamint a még felújításra váró gyulai elkerülőről is beszélt. Előbbin a felújítás után alig fél év elteltével már úthibák találhatók, ennek oka feltehetően a burkolat nem megfelelő szerkezeti összetételében kereshető.

A beruházás kivitelezője, a Magyar Közút a felújított útszakasz korábbi igen rossz állapotára, majd a felújítás utáni rossz időjárási körülményekre hivatkozott. A gyulai elkerülővel kapcsolatban már egy korábbi sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a felújítások hamarosan elkezdődnek, ez azonban közel fél év után sem történt meg. Az ezzel kapcsolatos késedelmi indoklásban azt fogalmazta meg a közútkezelő, hogy előreláthatólag 2019 márciusában tudják elkezdeni a munkálatokat.

Csengeri Lajos képviselő a paradicsomi lakótelepi tömbök közötti játszótereket hozta szóba. Az interpellációt az őt megkereső lakosok kérésére nyújtotta be, akik a játszóterek felújítását kérik, hiszen némelyik csupán egy homokozóból és akár több, mint 20 éves hintából áll.
A játszótéri területek kialakításának szabályait az Európai Unió határozta meg, 2004 azóta a városban összesen 22 játszótérrel kapcsolatban indultak fejlesztések a kritériumoknak megfelelően. A lakótelepek közötti, kis játszótereket azonban nem bontották le. A Gyulai Közüzemi Kft a paradicsomi tömbházak közötti hintákkal és homokozókkal kapcsolatban arra az álláspontra jutott, hogy megszüntetik ezeket, és a Gyöngyvirág téri játszótér bővítésén kezdenek el dolgozni.

Egyik fő napirendi pontként ismét előkerült a Béke sugárúti mozi épületének értékesítése. Az elmúlt időszakban csupán egy komoly érdeklődő nyújtotta be pályázatát az épületért, ami nem felelt meg, hiszen a kínált összeg közel 17 millió forinttal alul maradt az elvártnál. Az önkormányzat még fél évig várja a pályázatokat, amennyiben addig nem történik megállapodás, akkor egy új koncepciót állítanak fel az értékesítéssel kapcsolatban.

A hármas napirendi pont a “Zöld város kialakítása” című pályázati kiírásáról szólt. A pályázat keretén belül az Erkel tér teljes- , a Petőfi tér részleges rekonstrukciója szerepel, de felújítanák a Jókai utcai zöldterületeket és a Kossuth tér 4 szám alatt lévő üzletet is. A grémium egyhangúan döntött arról, hogy benyújtják a pályázatot.

A gyulai képviselő-testület egy plusz napirendi pontot is felvett. A képviselők egyhangúan fogadták el a Gyula-Városerdő kerékpárúthoz szükséges több, mint 78 millió forint értékű többletforrás biztosítását. A szakasszal kapcsolatban a földmunkák már idén elkezdődnek, a teljes kerékpárút 2019 őszére készül majd el.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …