2024. április 23., kedd
FONTOS

Egy pontot mentettek a Gyulai Amazonok a tavalyi bajnok ellen

A női futsal NB1 4. fordulóján a tabella 3. helyén álló Hajdúböszörményt fogadták az 5. helyen álló Gyulai Amazonok. A mérkőzésnek a tavalyi bajnok vendégek vágtak neki esélyesként.

A párharc ennek megfelelően kezdődött és az első nagy helyzet a Hajdúböszörmény előtt adódott, a lövés azonban elkerülte a kaput. Néhány perc játék után a hazai csapat is feljegyezhette első kapura tartó lövését, egy szép csel után Bálint Rebeka próbálkozását védte a böszörményi hálóőr. A mérkőzés első komolyabb helyzetei után mindkét csapat igyekezett közel kerülni az ellenfél kapujához, komoly lehetőség azonban egyik félnél sem adódott. Így volt ez egészen a 12. percig, amikor egy taníthatónak mondható kényszerítő után megszerezte a vezetést a vendég csapat Pádár Anita révén. A bekapott gólt követően hosszabb mezőnyjáték után az első helyzet az amazonok előtt adódott, a hatos vonalnál Heidt Edina tudott lefordulni védőjéről, majd kapura lőni, a kipattanó után pedig Molnár Ágnes duplázott, a vendégek kapusa, Torma Lilla azonban ismét hárítani tudott. A helyzetek után látszólag megjött a kedve a hazai csapatnak, és nem sokkal az első félidő előtt Bálint Rebeka egyenlített, ezzel a 18. percben 1:1-re álltak a felek. Az egyenlítést követően azonnal időt kértek a vendégek, a gyulaiak pedig ekkor már abban bízhattak, hogy döntetlennel fordulhatnak a félidőben. Visszatérve a pályára még a félidő lefújása előtt ismét megszerezte a vezetést a Hajdúböszörmény, Szilágyi Mariann talált a hálóba.

A fordulást követően a hazai csapat kezdte jobban a félidőt, Bálint Rebeka lövését tolta oldalra Torma Lilla. A második játékrész első felében túlnyomórészt a hazai csapat volt többet az ellenfél kapuja előtt, az egyenlítés ezúttal azonban nem jött össze. A kihagyott helyzetek pedig meg is bosszulták magukat, a mérkőzés 28. percében Benkő Mónika szerezte meg a vendégcsapat harmadik gólját. 3:1-es állásnál a Hajdúböszörmény átvette az irányítást, és talán bele is kényelmesedtek a 2 gólos vezetésbe. Egy labdaszerzést követően ugyanis jelezték a Gyulai Amazonok, hogy korántsem adták fel a mérkőzést, Kurai Nikolett kozmetikázta az eredményt 3:2-re. A gólt követően teljesen más iramban folytatódott a mérkőzés, ekkor több nagy helyzet is kimaradt mindkét oldalon. A hazaiak második gólja azonban nagy lendületet adott számukra és nem adták fel a párharcot, Molnár Ágnes “sarkazós” góljának köszönhetően ismét egyenlítettek a gyulaiak, 3:3. A hátralévő 4 percben megmaradt a nagy iram, az eredményen azonban nem tudott változtatni egyik fél sem. A találkozó végén az indulatok is elszabadultak, ami kettő kiállítást vont maga után. A mérkőzés igazi rangadónak bizonyult, a döntetlennek összességében a Gyulai Amazonok örülhettek jobban.

Nézze meg ezt is:

Megáldották a gyermekeket a templomszentelés évfordulóján

  Április 21-én a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték Gyulán. Emellett ez a …