2024. március 29., péntek
FONTOS

Kijelölték Békés megye fejlődésének fő irányait

A Szakképzési Munkacsoport zárórendezvényét tartották szerda délelőtt a Békéscsabai Szakképzési Centrum konferenciatermében.

A kormányhivatal a megye demográfiai és munkaerő-piaci helyzetének stabilizálása és a munkaerőhiány sikeresebb kezelése céljából Szakképzési Munkacsoportot alakított. Ez a kamarák, a megyei felsőoktatási intézmények, a szakképzési centrumok, a megyei tankerületek, a megyei- és a békéscsabai önkormányzat együttműködésével jött létre.

A szakmai kamarákkal és a felsőfokú oktatási intézményekkel korábban megkötött együttműködési megállapodásokban rejlő lehetőségekre és az eddigi eredményekre építve a kormányhivatal szakképzési munkacsoport létrehozására tett javaslatot. Ennek célja a gazdaság és a szakképzés közötti híd megszilárdítása.

A Szakképzési Munkacsoportban együttműködő szervezetek rövid-, közép-, és hosszútávon megvalósítandó cselekvési terveket dolgoztak ki. Ezek között szerepel többek között a pályaorientáció erősítése, az agrárium népszerűsítése, a középiskolai felvételi kötelezővé tétele, valamint a felsőfokú képzések indítása.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …