2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Lelkigondozók országos találkozója a Kilátóban

A szeged-alsóvárosi ferences plébánia adott otthont a lelkigondozók 5. országos kapcsolatépítő szakmai találkozójának, melyet ezúttal két szegedi lelkigondozói szolgálat, a Forráspont és a Kilátó szervezett.

Az eseményen Budapestről a ferencesek által működtetett Kilátó, a jezsuita Oázis, az Antroposz egyesület, szociális otthonok valamint az egyházmegyei fenntartású szegedi Forráspont is képviseltette magát.

A félévente mindig más helyszínen megrendezett seregszemle célja, hogy a lelkigondozást végzők számára biztosítsa a kapcsolattartás, az eszmecsere, egymás szakmai támogatásának lehetőségét. A szakmai épülés érdekében megoszthatták egymással örömeiket, nehézségeiket, és részt vehettek egy aktuális szakmai kérdésről szóló műhelymunkán.

A kezdeményezés további célja, hogy fokozatosan kiépüljön a keresztény lelkigondozók országos hálózata, akik ily módon kölcsönös támogatást nyújthatnak egymásnak.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …