2024. április 23., kedd
FONTOS

Hiányszakmákat oktat a GFF

A szegedi kötődéssel bíró KÉSZ Holding közreműködésével hiányszakmákat oktatnak a Gál Ferenc Főiskola szakképző intézményében. Az első évfolyamon 12 hegesztő kezdte meg tanulmányait. Nekik szinte biztosan nem kell aggódniuk amiatt, hogy hol helyezkednek majd el, hiszen úgy tervezik, a KÉSZ csoport a tanulmányaikat sikerrel záró fiataloknak állást is biztosít akár Szegeden, Kecskeméten vagy az ország más részein.

Varga Mihály, az ország egyik legnagyobb építőipari cégcsoportjának alapítója kiemelte, fontosnak tartják az ügyben létrejövő összefogást, mely segít orvosolni az ágazat egyik legsürgetőbb problémáját, a munkaerőhiányt.

Az egyházmegyére azért esett választásuk, mert ők a legnagyobb, nem állami köznevelési intézményfenntartók Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint jelentős szakképzési tapasztalattal is bírnak. A Gál Ferenc Főiskola rendelkezik Békés városában egy olyan szakképzési intézménnyel, melynek felnőtt képzési területe kiterjed a teljes egyházmegyére.

A jövőbe mutató együttműködésről beszélt Bíró Gyula, a Gál Ferenc Főiskola köznevelési rektori megbízottja, aki hangsúlyozta, az itt folyó képzés nemcsak a magas szintű szakmai szempontokat tartja szem előtt, hanem az értékalapú nevelést is.

A képzés elindításáról még nyáron írt alá együttműködési megállapodást Kozma Gábor rektor és Vida Tamás vezérigazgató. A tervek között szerepel egy olyan modern, a szakmai gyakorlati oktatás helyszínéül szolgáló komplexum megépítése, mely új távlatokat nyithat akár a nem szakmai képzésben részt vevő középiskolások pályaorientációja, vagy a felnőttek szakmai képzése felé is.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …