2018. december 13., csütörtök
FONTOS

Konferenciát tartottak a család és az egészség fontosságáról

A család egészsége címmel rendezett konferenciát a Gál Ferenc Főiskola, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság, Gyula városa, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal. A rendezvény középpontjában a család és az egészség fogalma állt, az előadások az egyház, az oktatás, a civil szféra, illetve a hatóság szemszögéből vizsgálták ezek egységét.

A város 7 éve viseli a Családbarát önkormányzat címet, a városvezetők számos intézkedéssel, szolgáltatási rendszerrel segít a gyulai családok életminőségének, a gyermekek életkörülményének javításán – fejtette ki Kónya István alpolgármester.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kiemelte a család és az egészség egyetemes értékét, az ez általi üdvözülést, a végső egészséget.

Mivel 2018 a Családok éve, ezért idén különböző családi kedvezményeket vezettek be – hangsúlyozta Takács Árpád kormánymegbízott, aki beszélt a családok és a határ védelmének fontosságáról is.

Párducz László, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke a közösség hitelességét emelte ki, azt, hogy sohasem akartunk olyan nemzetté válni, mely semmibe veszi a történelmét, gyökereit és hitét.

A konferencián a család egészségének megtartásáról valamint a fejlesztési eszközeiről is szó volt, mivel a család a társadalom legkisebb egysége, ezért fontos ennek testi, lelki, szellemi és szociális egészségmegőrzése és ennek fejlesztése az élet minden területén.

Nézze meg ezt is:

“A 3 Nagybányai” címmel nyílt kiállítás a művelődési házban

Filcz Leopold, Lukács Katalin és Simion Pop alkotásait december 7-én mutatták be az érdeklődő közönség …