2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 12. 12.

Témák:

– Egy új ösztöndíj rendszer bevezetésén gondolkodik a város és a megyei kórház. Görgényi Ernő polgármester a 3Témában jelentette be, hogy folynak a tárgyalások egy olyan programról, mely révén orvostanhallgatókat támogatnának.

– A gyulai Implom Lajos, a domonkos szerzetesrend szétszóratás előtti tartomány-elöljárójának több mint 1500 oldalas kötetét mutatták be a napokban a katolikus közösségi házban. A rendezvényen Zágorhidi Czigány Balázs ismertette a szerző életútját.

– A 3 Nagybányai” címmel nyílt kiállítás a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban. Egy 10 éve tartó együttműködésnek köszönhetően, rendszeresen szerveznek kiállítást a nagybányai és a gyulai alkotók képeiből. A művek egy részét a 100 éves cukrászdában mutatják be.

– 20 településről érkeztek a résztvevők arra az ifjúsági konferenciára, melyet a napokban Gyulán rendeztek meg. Az eseményen az érintett korosztály átbeszélhette a számukra leginkább fontos kérdéseket.

– Öt török állampolgárt akart egy kisteherautóban átcsempészni a battonyai határon egy román férfi. A határsértők nem rendelkeztek a schengeni térségbe történő beutazáshoz szükséges vízummal.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …