2024. április 19., péntek
FONTOS

Új vezetőket mutatott be Takács Árpád kormánymegbízott

Két és fél hónapon át senki sem töltötte be a tisztséget, de december 15-től Gulyás György vezeti a Békéscsabai Járási Hivatalt – jelentette be a csütörtök délelőtti, békéscsabai sajtótájékoztatón Takács Árpád. Békés megye kormánymegbízottja elmondta, Gulyás György korábban a békéscsabai járási hivatal hatósági főosztályát vezette, és rendelkezik minden szükséges képzettséggel és végzettséggel.

Gulyás György helyettese Szabó Viktor lesz, aki eddig a kormányablak főosztályt vezette.
A kabinetvezetői tisztséget Kiss Norbert távozása után Bálint Kornél tölti be, aki mint elhangzott, sokféle területen szerezett, vezetői tapasztalattal lát munkához. 2013 óta nem volt betöltve a megyében az állami főépítészi pozíció, december 31-től ezt a Kecskemétről érkező Gömöri Beatrix tölti be.

Az esemény másik témája a decemberi, hatósági ellenőrzésekről szólt. Ezek elsősorban fogyasztóvédelmi, élelmiszerbiztonsági és higiéniai területeken a vendéglátóhelyekre és a karácsonyi vásárokra fókuszáltak. Takács Árpád elmondta, az eddigi tapasztalatok alapvetően pozitívak, csak kisebb hiányosságokat tártak fel.

Nézze meg ezt is:

Az észt nagykövet tartott előadást a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán

  2023-ban a finn, idén pedig az észt nagykövet látogatott a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai …