2024. április 17., szerda
FONTOS

A Fool Moon koncertje indította az Ifjúsági Hangversenybérlet sorozatot

A Fool Moon együttes: “Mi fán terem az acapella?” című előadását hallhatták a diákok az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

A szegedi fellépők nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalokra a vokális zene népszerűsítése céljából, hogy minél többen érdeklődjenek a műfaj iránt már kisiskolás korban, és amikor meghallanak egy hangszer nélküli zeneszámot, egyből felismerjék a műfajt. A gyerekek számára rendezett koncert az Implom József Általános Iskola szervezésének köszönhetően jöhetett létre.

A Fool Moon együttes 17 éve igyekszik népszerűsíteni hazánkban az acapella műfajt, vagyis a hangszerek nélküli, énekelt popzenét. Az együttesről érdemes tudni, hogy 2014-ben, saját dalukkal a második helyezésig meneteltek A Dal című Eurovíziós dalválogatóban. Gyulán az ének mellett a műfaj történetéről is halhattak ismeretterjesztő előadást a gyerekek.

A Fool Moon együttes az elmúlt évtizedben több mint 300 alkalommal tartott előadást az acapella éneklés történetéről országszerte a Filharmónia Kelet-Magyarország rendezésében, 6-18 éves diákok számára.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …