2024. március 29., péntek
FONTOS

Új út vezet a Paradicsomba Gyulán

Szombaton adták át a Vécsey Károly és a Schweidel József utcát, melyek teljes egészében önkormányzati beruházás segítségével, összesen 91 millió forintból épültek meg. A rendezvényen az időjárásra való tekintettel, egy hókotró avatta fel az útszakaszt, valamint az érdeklődőket teával, forralt borral és süteménnyel várták.

Az összesen 264 méter hosszú és 6,5 méter széles útszakaszon a csapadékvíz elvezetését nyílt árokkal, betoncsatornával és víznyelőkkel oldották meg. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a közvilágítást 258 méteren LED lámpatestek biztosítják, a Temesvári út kereszteződésében meglévő villanyoszlopot pedig arrébb tették.

A Temesvári út és a Vécsey utca kereszteződésénél lévő gyalogosátkelőt új járdakapcsolat kialakításával, a meglévőtől 6,5 méter távolságra helyezték át.

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére is sokan ellátogattak a programra.

A Paradicsom lakótelepen ötszáz lakás található, így ez a két utca nagyjából 1500 ember mindennapjain segít azzal, hogy egy másik irányban is megközelíthetővé vált a Temesvári út.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …