2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 12. 19.

Témák:

– Daruval emelték be Tarhoson az épülő, új római katolikus templom 6 méteres toronysisakját. A Szeged-Csanádi Egyházmegye a jövőben Okányban, Hódmezővásárhelyen, Nagytőkén, Pusztaszeren és Derekegyházon építtet templomot.

– A sok szempontból egyedi kunhalmoknak lehet esélyük majd arra, hogy Gyuláról indulva akár hungarikummá is váljanak – mondta a 3Témában Kónya István, a települési értéktár bizottság elnöke. A műsorban szó esett arról is, hogy várják a lakossági ajánlásokat, mert szeretnék elérni, hogy minél teljesebb legyen a városi gyűjtemény.

– A városi intézmények egykori dolgozói számára szerveztek ünnepi, karácsonyi műsort a gyulai városháza dísztermében. Az adventi időszakban ez már hagyománynak számít, hogy Szentestéhez közeledve együtt ünnepelnek a város nyugdíjasai.

– Kedden este a Várszínházban lépett fel Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenekara, a Balázs Elemér Group. A karácsonyi koncerten a tavasszal megjelent, legújabb lemezről is hallhattak dalokat az érdeklődők, valamint bemutatkozott a formáció új énekese, Horváth Cintia.

– Közel kétezer-háromszáz járművezetőből 6-nál jelzett alkoholfogyasztást a szonda a Békés megyében lezajlott ellenőrzés során – tájékoztatott a rendőrség.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …