2019. január 19., szombat
FONTOS

Jogtörténeti konferenciát rendeztek Szegeden

Centenaria – 1918 – A hosszú 19. század vége címmel rendeztek háromnapos jogtörténeti konferenciát december 5–7. között a szegedi Gál Ferenc Főiskolán.

A konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Európai Jogtörténeti Tanszéke szervezte, együttműködésben a Gál Ferenc Főiskola Teológiai Karával, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Bizottságával és a Pólay Elemér Alapítvánnyal.

A háromnapos tudományos eszmecsere nemcsak a 19. században lezajlott polgári kodifikációs folyamatokat, valamint az első világháború eseményeinek hatását mutatta be az egyes országok alkotmány- és magánjogára, hanem egy teljes napot szentelt az 1917-ben, XV. Benedek pápa által kihirdetett első Egyházi Törvénykönyvnek.

A nagyszámú érdeklődő körében lezajlott konferencia fontos lezáró állomása volt az első világháborút érintő, annak elsődlegesen európai jogtörténeti hátterével foglalkozó hazai tudományos szimpóziumok sorának, melynek előadásai tanulmányok formájában, önálló kötetben látnak napvilágot Szegeden.

Nézze meg ezt is:

Szarvasi konferencia az MTA Magyar Tudomány Ünnepének hónapjában Csak a határok…

A Gál Ferenc Főiskola szarvasi Pedagógiai Karának naptárában az idei tanévben is kiemelt helyen szerepelt …