2024. április 19., péntek
FONTOS

Házi bajnoksággá vált az NB II dél-keleti csoportja Szép őszi eredmények

Balról jobbra: Korosztil Péter, Gyuga Barnabás és Csák Albert az „A” erôsségei
Valamennyi együttesünk közül a Szeged-Grosics Akadémia „A”, vagyis a gyulai szekció U16-os együttese végzett a legelőkelőbb helyen az őszi idény végén. A gárda egy rövid időre a teljes első és másodosztályú mezőny legjobb formában lévő csapata volt.

Hat zsinórban szerzett győzelmének köszönhetően nemcsak a 16-os, hanem a 17-es és a 19-es korosztály első és másodosztályú csapatai között is a legjobb formában lévő csapatnak számított a Szeged-Grosics Akadémia „A”. Ezeken a találkozókon ráadásul rendre az utolsó percekben szerezték meg a három pontot, vagy hátrányból felállva fordítottak, vagyis küzdelmes, kemény derbiken diadalmaskodott a társaság.

– A második félidőben általában jobban teljesítettünk, úgy érzem nemcsak erőnlétileg, hanem fejben is jó állapotban van a csapat – mondta Gyuga Barnabás. Korosztil Péter szerint kialakult egy olyan összhang a csapaton belül, mely a pályán kívül is jellemző a közösségre.

– Nemcsak a pályán töltünk együtt sok időt, hanem azon kívül, a tanulás és a szórakozás, kikapcsolódás során is – hangsúlyozta.

A gárda végül a gyengébb utolsó meccsek miatt a kiemelt NB II-es bajnokság hetedik helyén végzett, de ebben a korosztályban így is az ország 15. legjobb csapata lett.

Érdekesen alakult az U14-es és az U15-ös bajnokság dél-keleti csoportja, ahol lényegében házi vetélkedővé vált a sorozat, hiszen mindkét pontvadászatban a Szeged-Grosics Akadémia „B” együttese vezet az „A”, vagyis a szegedi a gyulai egység előtt. A két korosztály két-két csapata többször is megmérkőzött egymással, ezekből a Tisza-partiak jöttek ki jobban, vagyis jó eséllyel pályázhatnak az osztályozót érő első helyre.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …