2024. április 24., szerda
FONTOS

Közel ötkilós kisfiú az év első, Gyulán született babája

Darók Levente László az év első, Gyulán született babája. A csanádapácai kisfiú 54 centiméterrel és 4860 grammal, január 1-jén, 23 óra 34 perckor jött a világra. Az édesanya cukorbetegsége miatt császármetszéssel hozta világra második gyermekét, szintén a betegsége folytán több hetet töltött a Pándy Kálmán Tagkórházban, mivel a megyében itt szakszerű ellátásban részesítik a kóros terhességeket.

Mint minden évben, Mikus Éva idén is megajándékozta az év első babáját, mivel közel húsz éve köszönti a családokat, édesanyákat, hiszen – mint fogalmazott – a gyermekáldás egy olyan csoda, amiről nem szabad megfeledkezni.

Párducz László osztályvezető főorvos elmondta, 2018-ban 952 szülést vezettek le, mely közel harminccal több, mint az azt megelőző évben.

A kórház ez év áprilisára tervezi azt az átszervezést, mellyel egy évtizedes álom válhat valóra, vagyis a gyermekosztályt a szülészeti osztály közvetlen közelébe költöztetik. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a csecsemők közelsége miatt még több kismama választja majd az intézményt.

Párducz László kiemelte, a kórház mindent megtesz annak érdekében, hogy családias körülményeket nyújtson mind a szülőszobában mind a szülészeti osztályon. Például nagy jelentőséget tulajdonítanak a korai bőrkontaktus biztosításának, valamint pályáznak a Családbarát osztály címre is.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …