2024. április 20., szombat
FONTOS

Hógolyót és meleg teát is kaptak a Közüzem munkatársai

Már kedd délután megkezdte a munkát Gyulán a Közüzemi Kft a várható, nagyobb havazás miatt. Számításaikban nem csalódtak, hiszen reggelig 13-15 centiméteres hóréteg lepte be a várost, vagyis az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű szilárd csapadéka hullott le. A cég munkatársai és a külsős vállalkozók éjszaka sem pihentek, ennek ellenére reggelre alapvetően a főbb útvonalakat sikerült megtisztítaniuk, de a mellékutak jelentős részére kevesebb kapacitás maradt, mert a munkát a főbb utakon kezdik.

Bányai György a 3Témában arról is beszélt, hogy munkájukat élénk lakossági érdeklődés mellett végzik. Van, aki teát, kávét, vagy éppen aprósüteményt kínál a munkatársainak, vannak viszont olyanok is, akik melegebb éghajlatra küldik őket, vagy hógolyóval kínálják meg a járműveket. Erre a csapat fel van készülve, és az esetleges provokációra nem reagálnak. Kedd este a 2-3 perces technikai szünetet tartó sószóró kezelői kaptak az “áldásból”.

A következő napokban kevesebb lesz a csapadék, azonban havas- és ónos eső is előfordulhat, így a közlekedés továbbra is nagyobb odafigyelést igényel majd. A szakemberek azt tanácsolják, hogy indulás előtt érdemes tájékozódni az útviszonyokról, lehetőleg tele tankkal, tiszta szélvédőkkel, jó állapotban lévő akkumulátorral, működő világítással és feltöltött telefonnal induljanak útnak.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …