2024. április 19., péntek
FONTOS

Kovács József: jelentős útfejlesztések várhatók

Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt szóvivője egy korábban készült összeállításban beszélt hazánk legnagyobb, tisztán magyar forrásból megvalósuló beruházásáról. Az M44-es gyorsforgalmi út fejlesztése látványos szakaszba ért, és ha minden a tervek szerint alakul, idén ősszel befejeződnek a Kondoros-Tiszakürt szakasz munkálatai.

Kovács József országgyűlési képviselő az elmúlt időszak egyik kiemelkedő, jelenleg is zajló beruházásaként beszélt az M44-esről, mely jelentős változást hoz majd az itt élők életében.
Ugyanakkor szót ejtett arról is, hogy több kisebb, rosszabb állapotú szakaszt korszerűsítettek az elmúlt években. Ebbe a sorba illeszkedik többek között a Gyula-Elek útvonal, a Gyula és Szeghalom közötti két, kisebb szakasz, a Zsadány és Sarkadkeresztúr közötti út egyes szakaszai, illetve a Gesztre vezető út, ahogy a Gerendás térségében lévő 4 kilométer és a Doboz és Tarhos közötti út.

Kovács József beszélt a következő időszak legfontosabbnak látszó feladatairól is. Ezek között elsőként említette a gyulai elkerülő utat, a Doboztól Bélmegyer, Vésztő felé vezető szakaszt, illetve az Újszalonta-Méhkerék utat a Méhkerékre Sarkad felől vezető úttal és a településen átvivő szakasszal együtt.

Kovács József kiemelte, az M47-es úttal kapcsolatban jelentős fejlesztési elképzelések vannak, de itt egyelőre még a nyomvonalról tárgyalnak.
Elmondta, mások mellett Kötegyán, Tarhos, Bélmegyer térségben korszerűsíthetnek külterületi utakat, illetve Gyula belterületén a Tiborc utca felújításának fontosságát hangsúlyozta.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …