2024. április 19., péntek
FONTOS

Teljes körű felújításon esik át a törökzugi bölcsőde

Felkészült szakmai háttérrel és hamarosan megújult környezetben várják a gyerekeket a törökzugi bölcsődébe. Az intézmény ugyanis egy TOP-os pályázatnak köszönhetően megújul, ebbe beletartozik az épület belső tereinek teljes átalakítása, modernizálása és udvarának fejlesztése. A megújult bölcsődébe 120 gyermek érkezik majd vissza.

A tervezés során a Csemeteház Bölcsődében új funkciókra alkalmas terek kialakítására törekedtek. Az épületben kialakítanak egy fedett teret, mely akár egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lehet, de lesz sószoba, fejlesztőszoba, foglalkoztató-, orvosi helyiség és elkülönítő is.

Az épületben sor kerül még a hőtechnikai és gépészeti rendszer modernizációjára, az épített berendezések, burkolatok cseréjére és a csapadékvíz elleni védelem biztosítására. Ezen kívül akadálymentesítve is lesz az intézmény. A fejlesztési beruházások mellett a pályázat 28,1 millió forint értékű eszközbeszerzést is biztosít, melyből bútorokat és játékokat vásárol a bölcsőde.

A munkálatok várhatóan februárban fejeződnek majd be, utána újra gyerekzsivaj lepheti el a bölcsőde tereit. A dolgozók bíznak abban, hogy a felújítás után még népszerűbb lehet a családok körében a bölcsőde, és erre való tekintettel az autóval érkezők számára 9 új gépkocsiparkoló is létesül.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …