2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A genetika mellett az életstílus is befolyásolja az öregedést

Folyamatos a kapcsolattartás a szociális ellátó központok és a kórházi osztályok között. Ezzel próbálják meg áthidalni azt a problémát, hogy senki ne maradjon ellátás nélkül azon idősek közül, akik egy beavatkozás vagy vizsgálat után rászorulnak erre. Aki a kórházi ellátás után nem szociális intézménybe, hanem a geriátriai osztályra kerül, őket azonnali infúziós vagy antibiotikumos kezelés alá is tudják vonni, ha baj történne.

A geriátria tudománya az öregedéssel együtt járó, ugyanakkor nem törvényszerű kóros elváltozásokkal, megbetegedéssel foglalkozik. Évgyűrűk című műsorunkban a két főorvos elmondta, senki sem öregszik egyformán, tehát ez a folyamat nem általános szabályok szerint működik, sőt nem is a genetika befolyásolja ezt a legjobban. Előfordulhat olyan is, hogy az öregedés hamarabb elindul, minthogy valaki belép az öregkorba.

Az idősekkel foglalkozó osztályon a pszichológiai kezelésekre is nagy hangsúlyt fektetnek, emellett folyamatos kutatások zajlanak a tudományág egyéb területein. A műsorban elhangzott az is, hogy a magyar emberek egyre jobban próbálnak odafigyelni egészségükre, főként a fiatalokról mondható el ez, akik egyre többet sportolnak. Jó tudniuk, hogy ezzel nem csak most tesznek jót maguknak, de idősödő korukra is pozitív hatással bír.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …