2024. április 23., kedd
FONTOS

Évet értékelt a polgármester, díjazták a Sikeres Gyulaiakat

Szombat este tartott újévi polgármesteri fogadást a város önkormányzata. Görgényi Ernő polgármester évértékelőjében kiemelte, a városban több fejlesztés, építkezés, közérdekű beruházás is teljesen önerőből történt. Valamint a tavalyi év a “gyulai köznevelési rendszer legjobb évei közé tartozott” – mondta a városvezető, hiszen az oktatási-nevelési intézmények, vagyis az óvodák és iskolák korszerűsítése folyamatosan zajlott.
2018-ban 10 vállalkozás nyertes pályázatának köszönhetően 106 új munkahely jött létre, továbbá 94 dolgozó munkahelyének megtartását is támogatta a

kormány – a Kormányhivatal közlése szerint. Görgény Ernő elmondta, a “turizmus a leglátványosabban fejlődő gazdaságunk”, tudniillik az önkormányzat egyedülállónak tekinthető abból a szempontból, hogy a Várfürdő és a Gyulahús húsipari vállalat is nyereségesen működik.

Szombaton díjazták a Sikeres Gyulaiakat is. Ez alkalommal Beke Szilvia, Garami Veronika, Kiss László, Nagyné Kotroczó Andrea, Zsótér Béláné, valamint Tar Tímea vehette át az elismerő díjat.

Nagyné Kotroczó Andrea az Erkel Ferenc Gimnázium tanára sikeresen készít fel középiskolás diákokat egyetemre kémia és fizika tantárgyból. Kezei közül számos orvos, gyógyszerész és mérnök került ki, akik közül többen Gyulán praktizálnak. A hazai országos atlétikai versenyeken rendszeresen indul és az utcai futóversenyeken is szívesen részt vesz.

Tar Tímea számos országos versenyen vett részt, többek között számviteli és esettanulmányi versenyeken. Csapatával 3. helyezést ért el a Magyar Nemzeti Bank által szervezett ötletpályázaton. Egy korábbi publikációját és szakdolgozatát napjainkban aktuális témából, a Bitcoin szabályozási és befektetési lehetőségeiről írta. Számos tanulmányi ösztöndíjat kapott, többek között a Bay Zoltán Ösztöndíjat és a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját 2018. novemberében.

Kiss László író, az Erkel Ferenc Gimnázium tanára, első novelláskötete 2003-ban jelent meg, azóta három másik könyvet töltött meg szövegeivel, valamint irodalmi kritikáiból is megjelent egy kötet a Fiatal Írók Szövetsége gondozásában. Elhivatottsága, szakmai felkészültsége és példás jelleme méltóvá teszi, hogy sikeres gyulaiként gondoljunk rá.

Zsótér Béláné az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nyugalmazott munkatársa. Kovács Istvánnal az „Alapfokú Művészeti Iskoláért” Közhasznú Alapítvány alapítói. Önálló kiállításai igényesek, hitelesek, elkészített viseletei díjazottak és gyönyörűek. Az elkészített viseletek közül külön említést érdemel a hagyományos gyulai viselet rekonstrukciója, illetve az a több mint húsz viselet, amit szakmai zsűri ismert el, több esetben a legmagasabb zsűrizett kategóriába sorolva azokat.

Beke Szilvia a Gál Ferenc Főiskola tanára az egészségnevelésben tett szolgálataiért kapta meg a rangos elismerést. Többek között folyamatos pártoló tagja a Daganatos Betegek és Barátaik klubjának, valamint a Regionális Wellness egyesületnek is ő a vezetője, amely 2000-ben alakult az egészséges életvitel és gyermekek egészségfejlesztése céljából.

Garami Veronika kórusvezető, tanár. Pályafutása kezdetétől fogva nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, a kiemelkedő képességű, tehetségű tanulók tudásának megmérettetésére. Értékeket követ és értékeket mutat fel diákjainak mindenkor. Igazi humanista, munkássága példa lehet mindenki előtt.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …