2024. március 29., péntek
FONTOS

Orosházi képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás

Az Orosházi Képzőművészeti Csoport tagjainak alkotásai­ból nyílt kiállítás november 15-én a Petőfi Művelődési Központ színháztermi előcsarnokában. Hamvas Béla versei nyomán különleges perspektívába került a tárlat.

Az Orosházi Képzőművészeti Csoport nyolc tagjának alkotásaiból álló tárlatot november 15-én nyitották meg a békési városban. A kiállítás üzenete és tartalma egybeesik: Istenhez közelebb vinni az embert. Ahogyan az alkotók fogalmaztak: „…bemutatkozásunk témája a természet, amelyben benne rejlik az Isten. A Teremtő létét próbáljuk kézzel foghatóvá tenni a szemlélő számára…”

A tárlatot Bajnai István kanonok, battonyai plébános nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a tehetség és az alkotás olyan képességet jelent, amely akár az egész világot képes megmozgatni.

– A forma és a színek harmóniája vezet el a célhoz. Jó közérzetet, élhető környezetet; szebb, színesebb világot teremtve magunknak. Kiadni magunkból az Isten által belénk oltott tehetséget, és ezzel jó irányba befolyásolni a világ szüntelen alakulását, változását – mondta.

A kiállító képzőművészeti csoport tagjai:

Baráthné Hopka Ágnes,

Birkásné Bodrogi Alice,

Dérné Edit,

Felföldiné Tóth Erika,

Horváth Csilla,

Kruzslicz Zsolt,

Raffai Róbert
és Tompa Margit

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …