2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 01. 22.

Témák:

– Az Erkel Ferenc Művelődési Központban kezdődött a gyulai magyar kultúra napi eseménysorozat a Békés megyei X-szemezők(ejtsd: kereszt szemezők) kiállítás megnyitójával. A programon Görgényi Ernő polgármester ünnepi köszöntője következett a Vigadóban, ahol az Erkel Ferenc Művészeti ösztöndíj ünnepélyes átadására is sor került.

– 300 millió forintból épül inkubátorház a Béke sugárúton. A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester arról számolt be, hogy az épület korszerűsítésével öt induló vállalkozás lelhet majd itt otthonra.

– A népvándorlás korával kezdett el először komolyabban foglalkozni Liska András. A gyulai régész elmondta, már általános iskolában tudta, hogy ezen a pályán szeretne dolgozni. Eleinte sokan kételkedtek benne, ezzel azonban nem foglalkozott. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen mára számos jelentős feltárást jegyezhet.

– Ellopott egy segédmotor-kerékpárt egy férfi egy társasház elől, Gyulán. A motor tulajdonosa tetten érte a tolvajt és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …